Glad Sommar!

Hej och glad sommar!
Jag har inte tecknat och målat så mycket på sistone, men nu börjar det vakna en lust igen. Jag köpte mig tre stora ark i typ A0-format, varav två av dem var fint akvarell papper. Min plan är att testa att måla med akryl på dem, både tjockt men också med mycket vatten – som med akvarellfärger.

Den mittersta bilden här under är en av de tre stora arken, i process. De andra två målningarna är små målningar som jag gjorde i min anteckningsbok.
blommor liten3

process liten best

landsk liten3
Jag har även öppnat en etsy-shop … och ett instagram … oj oj oj!
Min etsy-shop hittar ni till via länken i menyn och på instagram heter jag: @artemilia.se

Har ni erfarenhet av egen shop på etsy? eller har ni handlat därifrån? gillar ni det?
nu ska jag förbereda ett av de stora akvarellpapperna! ha det gott!

Fotografera målningar..

..och sen redigera fotona så att de presenterar målningarna bra, det är fanken riktigt klurigt. Färger och kontrast ska se ut som de gör i verkligheten, en bra vitbalans skall hittas, ”ska jag överexponera lite för att få en ”fräschare” bild eller hålla tillbaka lite för att behålla skavanker och detaljer i högdagrarna?”..

vägar copy abstrakt landskap copy abstrakt landskap2 copy abstrakt vatten copy coola djur copy cykel copy enkelt hus copy galet copy hand kaffe copy häst copy hus copy hus2 copy kaffe copy lavendelhus copy löv copy mallorca 1 copy mallorca 2 copy maskering copy matilda copy solnedgång copy träd copy

Julkalender 2018 färgskisser

P1150529 original liten
Så börjar årets pyssel med att rita egna julkalendrar. Denna gång testade jag olika ljus/färgscheman i Photoshop, utifrån olika fotoförlagor som jag hittade på pinterest, för att få ett hum om hur jag vill färglägga. Jag tror det blir något i stil med bild ett eller tre.
liten färgskiss4

liten färgskiss3

liten fargskiss

Experiment

Alicias Teckningsutmaningen i Juli är förbi, och jag tecknade intensivt de första två veckorna. Min plan var att fortsätta de två sista veckorna också, men det blev inte så.  Det var hur som helst en mycket trevlig utmaning, tack Alicia än en gång för det fina initiativet!

Nu är det sommarlov och jag testar mig fram i måleriet. Försökte mig på att måla abstrakt och det är sjutusan inte så lätt, så eftersom resultaten blev sådär så tecknade jag ovanpå de flesta av målningarna. Testandet fortsätter och det skulle vara härligt med ännu tjockare pensel och riktigt tjockt akvarellpapper i A2. Akvarellpappret i A3 som jag använder bubblar sig, även om jag tejpar det.. händer det er också?

abstrakt snolandskap liten
abstrakt figurer liten abstrakt konst3 liten abstrakt konst2 liten abstrakt litet hus liten abstrakt konst1 liten

Blogg-jubileum!

26 juni 2011 la jag upp mitt första inlägg på denna blogg och det har nu gått precis sju år sedan dess.
Eftersom jag aldrig tidigare uppmärksammat jubileumsdagar, tänkte jag att det nu var dags att göra en liten återblick i arkivet.

Att jobba med bilder i Photoshop och skapa märkliga och orealistiska fotokollage är något som jag gärna gjort. Det kanske är något att plocka upp lite mer seriöst igen?
jumileum kollage1 litenFöljande foton är en serie där jag manipulerade in ”artemilia” på skyltar i Malmö-stad. Storhetsvansinne!
jubileum kollage2 liten Jag har gjort några enstaka inlägg med tips under åren. Följande bilder kommer från mitt inlägg ”10 st teckningsövningarsom jag tycker är ett fint blogginlägg om jag får säga det själv :)
jubileum teckna liten
Torsdagstecknandet höll på av och till mellan 2011 och 2015. Vi var ett gäng konstbloggare som turades om att välja tema, som vi sedan tecknade på. Alla fick hänga på och varje torsdag presenterades resultaten. Här är några av mina verk och på var bild står respektive tema.
jubileum torsdag4
jubileum torsdag 3
jumileum torsdag3
Det var de sju åren kort sammanfattat. Ha det gott, hej!